WORKSHOPS & LEZINGEN

LEZINGEN

Wilt u voor uw studieclub een interessante en praktische lezing? Dan bent u bij Sweep Agro aan het juiste adres. U kunt kiezen uit verschillende koegerichte onderwerpen. Of heeft u misschien zelf een onderwerp in gedachte? Neem contact op met Sweep Agro om de mogelijkheden te bespreken. Bel +31 643109631 of mail naar info@sweepagro.nl

Tarief:

Lezing (max 2,5 uur): €250
Reiskostenvergoeding: €0,19/kilometer

Of misschien wilt u met uw studieclub meer diepgang en technische cijfers vergelijken? Neem contact op met Sweep Agro voor de mogelijkheden en prijzen. Bel +31 643109631 of mail naar info@sweepagro.nl

Alle prijzen zijn exclusief BTW

Workshops

WORKSHOPS

Uitwisseling van kennis en ervaring met uw collega melkveehouders is erg belangrijk. Nu kunt u deze kennis en ervaring delen tijdens een workshop van Sweep Agro. U gaat samen met uw collega’s de stal in om het jongvee, de droge koeien en melkkoeien te beoordelen. Aan het eind van de workshop geeft u samen met uw collega’s een “slotadvies” over het betreffende onderwerp. U krijgt de scorekaarten en vragenlijsten mee naar huis.

Tarief:
Dagdeel (ochtend of middag): €350
Hele dag: €650
Exclusief reiskostenvergoeding: €0,19/kilometer

Maximaal 12 deelnemers, meer deelnemers in overleg mogelijk.

Alle prijzen zijn exclusief BTW

WORKSHOP MELKVEEVOEDING

Met uw studiegroep een praktische workshop over melkveevoeding? Voorafgaand aan het stalbezoek wordt een presentatie gegeven over het verteringsstelsel van de koe en nemen we de MPR uitslagen en kuiluitslagen van het betreffende bedrijf door. Daarna gaat U samen met uw collega’s in groepjes de stal in met schudbox, mestzeef, kuilthermometer en droge stof meter. Ook ontvangt u een korte vragenlijst om het vee en de voeding te beoordelen. Aan het eind van de workshop worden de beoordelingen gezamenlijk besproken en volgt er een “slotadvies”. U krijgt de scorekaarten en vragenlijsten mee naar huis.

WORKSHOP “DE KOE LIEGT NOOIT”

Wilt u met uw collega’s meer weten over wat melkkoeien u duidelijk willen maken? Voorafgaand aan het stalbezoek wordt een fotopresentatie gegeven over welke signalen een koe afgeeft. Het gastbedrijf kan een technische vraag/ knelpunt aandragen om tijdens de workshop te bespreken. In de presentatie worden ook de MPR en eventuele andere technische cijfers opgenomen. U gaat daarna samen met uw collega’s in kleinere groepen de stal in om jongvee opfok, droge koeien en melkkoeien te beoordelen. Aan het eind van de workshop worden de beoordelingen gezamenlijk besproken en volgt er een “slotadvies”. U krijgt de scorekaarten en vragenlijsten mee naar huis.

WORKSHOP JONGVEE OPFOK

Met uw collega’s een praktische bijeenkomst over jongvee opfok? Voorafgaand aan het stalbezoek wordt een presentatie gegeven over jongvee opfok, van biestperiode tot kalven. U krijgt praktische informatie die u direct op uw eigen bedrijf toe kan passen. Na deze presentatie gaat u samen met uw collega’s in kleinere groepen de stal in om de opfok te beoordelen. U gaat de stal in met een biestkwaliteitmeter, thermometer en rookbommetjes. U krijgt ook een vragenlijst mee over de verschillende periodes in de jongvee opfok. Aan het eind van de workshop worden de beoordelingen gezamenlijk besproken en volgt er een “slotadvies”. U krijgt de scorekaarten en vragenlijsten mee naar huis.